iPhone ohjelmat

Lumenidea on kerännyt tänne listaa parhaista iOS ohjelmista, ohjelmat ovat varustettu 0-5 tähtiasteikon arvoteluilla. iOS ohjelmat toimivat siis iPhonessa, iPod Touchissa ja iPadissa

Tarjouksia ja maksullisia pelejä ja ohjelmia ilmaiseksi

Monet iOS:n ohjelmat on mahdollista hankkia alennusmyynnistä tai peräti ilmaiseksi AppShopperin wish list on kätevä apu tarjous metsästykseen.

 • App Shopper: Täältä löytyy monia ohjelmia joiden hinta on pudotettu, osa näistä on jopa ilmaisia. Lisäksi sivustolta voi seurata ohjelmien hinnan kehitystä tai päivitys tiheyttä. Jos ohjelma on joskus maksanut 0,80€ tai se on ollut ilmainen niin on suuri todennäköisyys että sen hinta putoaa myös jatkossa.
 • faad: Joka päivä yksi maksullinen ohjelma ilmaiseksi, tarjoukset ovat välillä voimassa pidempään
 • Dealzon: listaus ilmaisista ja halvoista ohjelmista
 • OpenFeint: Tämä sivusto tarjoilee lähes päivittäin uutta ohjelmaa ilmaiseksi. Samalta sivustolta löytyy myös verkkopeliyhteisö

Vinkki: iOS:lle kannattaa katsella ohjelmia juhlapyhien aikaan, koska monet ohjelmat ovat silloin tarjouksessa tai peräti ilmaisia

Selaimet

iPhonessa oleva Safari selain on todella hyvä vaikka on siinä puutteensa, kuten flash ja sillä ei voi kuunnella samaan aikaan nettiradioita ja surffata netissä. Muilla selaimilla saadaan kuitenkin parannettua selaimen puutteita. Ilmaiset

 • Firefox Home: Synkronoi Firefoxin kirjanmerkit, välilehdet ja selailuhistorian iPhoneen helposti ja nopeasti. Kun ohjelman liitännäistä on asentamassa Firefoxiin kannattaa ottaa annettava tunnus ylös siitä myös huomautetaan. Asennuksen jälkeen kannattaa tarkistaa ettei tietokoneella oleva selain levitä kaikkia käyttäjätietoja puhelimeen. Ohjelma on todella kätevä ja ihmetyttää kuinka sitä ilman tuli koskaan toimeen, kun kirjanmerkki valikosta löytyy yli 500 kohdetta. (4 Tähteä)
 • Opera Mini Web Browser: Monista puhelimista tuttu selain. Ohjelma osaa synkronoitua työpöytä Operan kanssa ja siitä löytyy muutama kätevä toiminto joita ei löydy Safarista. Nykyinen versio on vähän sumean oloinen Retina näytöillä (4 Tähteä)

Maksulliset

 • Atomic Web Browser: Kätevä nettiselain, josta löytyy muutama toiminto joita ei löydy Safarista, kuten mainos blokkaus (adblock) ja kokoruutu tila. (noin 1 euro)(5 Tähteä)(myös demo)
 • Maven Web Browser: Tämä selain taitaa muutaman todella kätevän tempun siinä sosiaalinen media on aina läsnä, sillä voi selata kätevästi sivuja mini Track Padilla, ohjelmassa on myös privaatti surffaus, sivuston muunto kirjamaiseksi ja taustavalon säätö. (noin 1 euroa)(4,5 Tähteä)
 • Skyfire Web Browser: Näppärä selain jolla saa osan Flash videosta näkyviin iPhonessa. Ohjelma toimi yllättävän hienosti edes menneellä Nokian puhelimella ja näytti myös Flashit lupaustensa mukaan. iPhonella taas ohjelma näyttää vain Flash videot eli vieläkään puhelimella ei pääse vieläkään ihan kaikille sivustoille (noin 5 euroa)(4 Tähteä)

Pikaviestimet ja sosiaalisetmedia

Ilmaiset

 • Skype: Tietokoneelta tuttu internetpuhelu ohjelma, iOS laitteisiin. (4 Tähteä)
 • Nimbuzz: Nimbuzz hallitsee kaikki paljon käytetyt pikaviestin ohjelmat, kuten MSN:n, Skypen, Google Talkin, Facebookin ja niin edelleen. (4,5 Tähteä)
 • Bump: Jaa oma käyntikorttisi tai valokuvasi salaiselle inside ”iPhone kädenpuristuksella” muille Bumpin käyttäjille. Ohjelmasta löytyy myös chat-toiminto (4 Tähteä)
 • Facebook: Tee statuspäivityksiä ja kommentoi muiden tekemisiä, eli siis perus Facebook mahdutettuna iPhonen näytölle. Ohjelma nuuskii puhelimen osoite tietoja ja siksi huono arvostelu. (2 Tähteä)
 • Viber: Tämän ohjelman avulla voit soittaa ja tekstata muille Viber käyttäjille ilmaiseksi. Viberin ideana on korvata iPhonen puhelin sovellus ohjelmalla, jolla voi soittaa ilmaiseksi, jos kaverin puhelimessa on vastaava ohjelma. Ohjelma on sinänsä kätevä, koska siihen ei tarvitse rekisteröityä ja kaverisi liittyvät sen käyttäjiksi, jos heillä on puhelimessaan vastaava sovellus. Viber sallii siis ilmaiset puhelut iOS:n ja Androidin välillä. (4 Tähteä)
 • foursquare: Tämä on sosiaalinen paikka palvelu. Tämän avulla voit etsiä tarjouksia lähellä sinua ja voit kertoa ystävillesi jänniä juttuja, kun he menevät tiettyihin paikkoihin. (4 Tähteä)

Maksulliset

 • Colloquy – IRC Client: Tämä ei ole oikeastaan pikaviestin, vaan IRC-asiakasohjelma, jonka voi päätellä nimestäkin. Tämä eroaa monista muista IRCciin soveltuvista ohjelmista siten että sen käyttöön ei tarvitse osata komentoja. Tätä voi suositella lähes kaikille tietotekniikan harrastajille (Noin 2 euroa)(4,5 Tähteä)

Hakukoneet

Ilmaiset

 • eBay Mobile: Tee ostoksia suositusta eBay huutokaupasta. Ohjelman varjopuolena on että se ei kerro välittömästi postikuluja Suomeen, nettisivun tavoin ja korkeat postikulut voivat tehdä ikäviä yllätyksiä. (4 Tähteä)
 • Google Mobile App: Voisi äkkiä luulla ettei Google tarjoa iPhoneen muuta kuin Google haun nettiselaimeen ja toinen juttu joka tule melko nopeasti mieleen miksi siihen tarvitaan oma ohjelma. Kun Google Mobile Appiin tutustuu niin huomaa mitä kaikkea Google voi tarjota haun saralla kännyköihin. Google Mobile App mahdollistaa nimittäin haun kameralla tai perinteisesti hakusanoilla ja jopa puheella. Ohjelman kamerahaku tunnistaa pääasiassa nähtävyyksiä ja tuotteita, mutta sillä voi etsiä mitä teksti tarkoittaa, lisäksi sillä voi kääntää tekstiä kieleltä toiselle. Ohjelma on kätevä esimerkiksi kaupassa leffoja katsellessa, koska niiden kannesta voi ottaa kuvan ja hakea arvosteluita sen perusteella. (4,5 Tähteä)
 • Dragon Search: Tämä hakuohjelma on kuin käyttäisit iPhone 4 GS:n Siriä. Voit siis kertoa mitä haluat etsiä ja ohjelma etsii tiedon suosituimmista hakukoneista. Ohjelma tukee suomenkieltä yllättävän hyvin, tosin puheen tulee olla kirjakieltä.
 • Mactracker: Tämä ohjelma kuljettaa Maccien ja iOS-laitteiden tuoteselosteet mukana (4 Tähteä)
 • Wikipedia Mobile: Tuttu wikipedia taskukoossa (4 Tähteä)

Toimisto-ohjelmat

iOS-laitteissa on sisäänrakennettuna kevyt Office tiedostojen katselu toiminto, valitettavasti se ei anna muokata tiedostoita, mutta ladattavilla ohjelmilla sekin on mahdollista. Ilmaiset

 • iBooks: Ohjelma on tarkoitettu sähköisten kirjojen ja lehtien lukemiseen. Tällä ohjelmalla voi selata esim. epub- ja PDF-tiedostoita. Ohjelmaan saa lisättyä tiedostoita myös ulkopuolisista lähteistä siirtämällä tiedostoita Drag&Dropin avulla iTunesin kirjat osioon (jos valikko ei näy niin sen saa näkyviin iTunesin asetuksista). Myös iOS:n Safarilla voi lisätä PDF-tiedostoita ohjelman kirjastoon. Ohjelma ei ole ihan Appstoren parhaimmistoa käyttöliittymältään, mutta sillä voi lukea kirjoja melko näppärästi. Ohjelmassa on myös mukana verkkokauppa, josta voi hankkia lisää luettavaa ja mikä parasta osa kirjoista on suomeksi ja mukana on muutama melko kovanluokan kirja ja monet niistä ovat ilmaisia. (4 Tähteä)

Maksulliset

 • Pages: Melko järeä tekstinkäsittely ohjelma iPadille. Ohjelmalla onnistuu vähän siistimmänkin kirjoitelman teko, vaikka fyysistä näppäimistöä voikin tulla ikävä. Ohjelma on todella kovanluokan haastaja esimerkiksi Wordille. (Noin 10 euroa) (4,5 Tähteä)
 • Keynote: Tällä ohjelmalla saa väsättyä presentaatiota eli Suomalaisittain PowerPoint esityksiä. Ohjelma on sinänsä kätevä kun iPadiin hankkii HDMI-adapterin niin tekemänsä Keynote esitykset voi laittaa suoraan näkyviin projektoriin. Vaikka kyseessä onkin taulutietokoneen ohjelma, niin sen ei kannata antaa hämätä ohjelma on nimittäin todella monipuolinen ja näyttää jopa hienommalta kuin PowerPoint. Ohjelma ei saa täysiä tähtiä, koska se ei toimi iPhonella ja se ei ole aivan yhtä monipuolinen kuin ohjelman Mac versio, vaikka kyseessä onkin loistava ohjelma. (Noin 10 euroa) (4.5 Tähteä)
 • Numbers: Tämä ohjelma tarjoaa taulukkolaskentaa iPadille. Ohjelma on sinänsä hieno että se käyttää iPadin muokkautuvaa virtuaali näppäimistöä hyväkseen todella paljon. Kumpa näppäimistö toimisi tietokoneessa aina niin. (Noin 10 euroa) (4 Tähteä)
 • Documents To Go Premium – Office Suite: Jos office tiedostoja haluaa katsella tai muokata myös iPhonella niin kannattaa kääntyä tämän puoleen. Ohjelma ei ole ihan niin kaunis tai näyttävä kuin Applen vastaavat ohjelmat, mutta se ajaa asiansa. (Noin 15 euroa) (4 Tähteä)
 • Keynote Remote: Tällä ohjelmalla saat ohjattua Macissa pyörivää Keynote esitystä, ohjelmasta ei ole hyötyä Windows käyttäjille, koska Macin Keynote ei toimi Windowsissa. (Noin 1 euro) (4 Tähteä)

Kartat ja Navigointi

Kannattaa huomioida että tarkka ja ajantasalla oleva navigointi vaatii laitteessa GPS:n ja rajattoman data yhteyden. Ilmaiset

 • Kartat: Kyseinen ohjelma tulee valmiina i-laitteiden mukana ja kykenee näyttämään selkeän kartan ja etsimään nopeimman reitin, mutta ohjelma ei puhu, kuten navigaattorit yleensä. Street View on myös melko kätevä toiminto ohjelmassa. Siihen pääsee käsiksi pitämällä sormea ohjassa kohdassa jonka haluaa nähdä ja napauttamalla näytölle ilmestyvää hahmoa. Street View helpottaa melkoisesti ympäristön hahmottamista, jos on eksyksissä. Ohjelmassa ei ole puheohjausta, mutta ohjeet saa näytölle josta repsikka voi lukaista ne ja seurata karttaa. Puolitähteä tippuu siis puheen puutteesta (4,5 Tähteä)
 • Google Earth: Googlen perinteinen 3D-kartta iPhonessa näppärästi. Ohjelmasta ei ole hirveästi hyötyä perinteisen kartan rinnalla, mutta se on siisti 3D-pallo pyöriteltäväksi (4 Tähteä)
 • Waze – Social GPS navigation, traffic & road reports: Kuten nimestäkin voi päätellä kyseessä on sosiaalinen navigointi ohjelma. Käyttäjät luovat ja päivittävät kartat itse. Eli periaatteessa iPhone voisi ilmottaa ruuhkista tai ratsioista etukäteen, mutta käytännössä suomessa on vain kourallinen Wazettajia. Ohjelmasta löytyy myös englannin kielinen turn-by-turn navigation, eli toisin sanoen tällä ohjelmalla saa iPhonesta ilmaisen puhuvan navigaattorin. Puheohjaus kärsii muutamasta pienestä ongelmasta kuten siitä että se ilmottaa melko myöhään milloin pitää kääntyä, lisäksi ohjelma on melko hiljainen äänekkäässä autossa, mutta plussana on että sellainen löytyy. Waze on tällä hetkellä ainoa ilmainen puhuva navigointi ohjelma iPhoneen. (4 Tähteä)
 • Eat.fi: Missä syötäisiin? Oletko uudella paikkakunnalla, jonka ravintoloita et tunne vai kaipaisitko jotain uutta kotikulmilta. Eat.fi auttaa löytämään parhaat ruokapaikat Suomesta. (4,5 Tähteä)
 • xWindshield: Tämä pikku ohjelma muuntaa iPhonen nopeusmittariksi. Tästä löytyy lisäksi toiminto jolla nopeuden saa heijastettua auton tuulilasiin eli ns. HUD toiminto. Ohjelma näyttää mailit ja kilometrit ja se vaikutti pikaisen testauksen jälkeen melko asialliselta. Ohjelma on ihan kätevä, jos auton mittarivalot ovat palaneet, eikä niitä jaksa vaihtaa tai jos nopeusmittari ei toimi. Ohjelma kärsii narkolepsiasta eli kun se on auki niin näyttö himmenee ja puhelimen näppäimet menevät lukkoon kesken nopeuden näytön, mutta ne saa kytkettyä pois iOS-laitteiden asetuksista. (4,5 Tähteä)

Maksulliset

 • MotionX GPS: Tämä ohjelma muuntaa iPhonen laajaksi kartastoksi. Ohjelma tukee Googlen, Binging ja monen muun karttavalmistajan karttoja. Ohjelma on unelma luonnossa liikkujalle, koska ohjelmasta löytyy myös Suomen maasto ja meri kartat. Valitettavasti Suomesta ei voi hankkia ohjelman kalliimpaa versiota, jossa olisi myös puheohjattu navigointi (noin 2,5 euroa)(4,5 Tähteä)
 • Nike+ GPS: Tämä on urheilijan must have sovellus. Ohjelma pitää kirjaa juoksumatkoistasi ja kannustaa sinua tarpeentullen yrittämään vähän kovemmin. Ohjelma piirtää liikkumasi reitin kartalle ja kertoo siitä muutamia tietoja ja mikä parasta se soittaa taustalla musiikkia. (noin 1,5 euroa)(4,5 Tähteä)

Luovuus

 • Adobe Photoshop Express: Kevyeen kuvan muokkaukseen soveltuva ohjelma. Sillä voi cropata, käännellä ja tehdä pienimuotoista värien korjausta kuviin. Ohjelmaan kaipaisi kuitenkin paljon lisää toimintoja. (4 Tähteä)
 • SketchBook MobileX: Tällä ohjelmalla pääsee piirtämään, ohjelmassa on hyvät työkalut perus piirtämiseen ja sillä saa melkoisia taideteoksia aikaan. (4 Tähteä)
 • Photosynth: Tämä ohjelma saa aikaan uskomattoman näköisiä panoraama kuvia. Ohjelman käyttö on helppoa napauta kerran näyttöä ja puhelin ottaa automaattisesti kuvia kuvaamattomista aluesta ja kun olet valmis puhelin tekee ympäristöstä panoraama kuvan. Sen jälkeen kuvaa voi pyöritellä näytöllä, ladata tietokoneelle tai lähettää Microsoftin Photosynth palveluun. Ohjelma olisi täydellinen, jos se ottaisi tarkempia kuvia, koska monien kuvien tarkkuus jää muutamaan megapixeliin, eli kuvan tarkkuus on pienempi kuin normaalisti iPhone 4:lla otetuissa kuvissa, vaikka panorama kuva otetaankin iPhone 4:lla. (4 Tähteä)
 • Magic Piano: Tällä softalla iPhone muuntuu futuristiseksi pianoksi. Ohjelmaan löytyy maksullisia nuotteja ohjelman sisäisestä kaupasta. (4,5 Tähteä)
 • Songify: Tällä ohjelmalla voi muuttaa minkä tahansa puheen musiikiksi. Ohjelmassa on kolme ilmaista musiikki templatea, joita se käyttää musiikin luonnissa. Ohjelma käyttää Autotunen kaltaista äänen muunto toimintoa sovittaessaan äänen musiikin tahtiin ja korkeuden mukaan. Ohjelmalla tuotetut kappaleet kuulostavat yllättävänkin hyviltä. Tuossa on saman firman tekemä Youtube video. Ohjelma tekee samantyyppisiä musiikkikappaleita automaattisesti, ohjelma ei toimi ihan kaikilla puheäänillä, mutta aika monilla kuitenkin. Tällä ohjelmalla sinusta voi tulla vahingossa yhtä kuuluisa kuin Lady Gagan tai kuulostat vain Portal pelin turreteilta. (noin 2 euroa)(5 Tähteä)
 • Ocarina: Ovatko The Legend of Zelda pelisarjan pelit tuttuja? Jos ovat niin tiedät että niissä soitetaan musiikkia ocarinalla. Tämä softa muuntaa iPhonen ocarinaksi. Puhalla mikrofoniin niin puhelin alkaa soida ja painele sitten puhelimen näytöllä olevia nappeja. Ohjelmalla voi soittaa lähes mitä tahansa ja sillä voi kuunnella mitä maailmalla soitetaan. Ohjelmalla on myös yhteisö josta voi etsiä nuotteja ocarinaan (Noin 1 euro)(5 Tähteä)
 • SoundPrism: Tämä ei itseasiassa ole mikään tietty soitin se muistuttaa hyvinpitkälle pianoa jolla voi soittaa lähinnä sointuja. Ohjelman käyttö on melko luontevaa vaikka se onkin melko erikoinen. (noin 2,5 euroa)(4 Tähteä)
 • TuneIn Radio: Tämä jäljittelee tavallista radio, mutta se on käytännössä suuri kokoelma erimaiden nettiradioista. Ohjelman radio katalogiin mahtuvat lähes kaikki suomalaiset radio kanavat. Ohjelmassa ei maksa mitään mutta siinä on mainoksia Pro versiossa niitä ei ole. Mainokset eivät juurikaan haittaa kuuntelukokemusta, koska kyseessä ei ole näköradio, eikä sitä tarvitse katsoa. Ohjelma tukee siis moniajoa toisin kuin monet muut radio ohjelmat. (5 Tähteä)
 • The Voice: kuuntele Heräämöä ja muita The Voicen tuttuja ohjelmia ja musiikkia. Ohjelmaa ei voi pitää taustalla auki ja tehdä jotain muuta. (4 Tähteä)
 • Radio Nova: Tuttua Novan laatua ja vieläpä muutamana eri versioina. Ohjelmaa ei voi pitää taustalla auki ja tehdä jotain muuta. (4 Tähteä)
 • NRJ Finland: Kuuntele NRJ Energyn musiikkia. Ohjelmaa ei voi pitää taustalla auki ja tehdä jotain muuta. (4 Tähteä)
 • SHOUTcast: Kuuntele todella monia ulkomaisia nettiradio kanavia. Ohjelmaa ei voi pitää taustalla auki ja tehdä jotain muuta. (4 Tähteä)
 • YleX: Näppärästi toteutettu nettisivu, josta voi helposti kuunnella YleX radio kanavaa. Surffaa sivustolle ja kosketa kirjanmerkiksi lisäys nappia ja lisää se kotivalikkoon niin saat YleX:n radion kuulumaan. Ohjelmaa voi pitää auki taustalla mutta surffatakseen netissä tarvitaan toista selainta tai linkkiä jolla saat YleX:n pysymään yhdessä välilehdessä. (4 Tähteä)
 • Shazam: Ohjelma yllätti minut todella kun kuulin ravintolan radiosta kokkauksen lomasta musiikkia ja biisi kuulosti hyvältä. Avasin kyseisen ohjelman ja puolen minuutin päästä sain tietää mikä kappale kyseessä oli. Kyseinen ohjelma kykenee siis äänen perusteella hakemaan kappaleen nimen ja sitten kappaleen voi kuunnella vaikka YouTubesta tai kappaleen voi ostaa iTunesista. Ohjelma toimii todella hienosti ja soveltuu loistavasti henkilöille, jotka pitävät musiikista edes vähän ohjelma on itseasiassa niin hyvä että se voisi olla osa puhelinta. Ohjelman ilmaisella versiolla pärjää todella hyvin. Ilmaisessa versioissa voi lähettää vain 5 kappaletta kuukaudessa testattavaksi. (5 Tähteä)
 • SoundHound: Tämä ohjelma pystyy tunnistamaan musiikkikappaleita Shazamin tavoin paitsi että tämä osaa tunnistaa kappaleet myös hyräilystä tai omasta laulamisesta. (5 Tähteä)

Maksulliset

 • ProCamera: Tämä kamera sovellus antaa mahdollisuuden säätää kameran asetuksia. (Noin 2 euroa)(4,5 Tähteä)
 • Fluid FX: Tällä ohjelmalla saa aikaan melkoisia efektejä valokuviin. Taideteokset saa tallennettua joko kuviksi tai HD-videoksi. Ohjelma voittaa suorituskyvyttä monet tehokkaammat tietokoneet. Lopuksi renderoidut videot voi vaikka lisätä iMoviella tehtyihin videoihin. Toisin sanoen ohjelmalla saa savu ja liekki efekteitä iPadin iMovieen. (Noin 1 euro)(4 Tähteä)
 • Slow Shutter Cam: Tällä ohjelmalla saa otettua kuvia pitkällä valotus ajalla, ohjelma ei tee kuvista kirkkaampia kuten digikamera, mutta sillä saa liikkeen vangittua hienostu kuviin. (Noin 2 euroa)(4 Tähteä)
 • LiveSketch: Ohjelma jäljittelee lyijykynä piirtoa todella taidokkaasti. Ohjelmalla saa pienellä vaivalla piirrettyä uskomattoman näköisiä kuvia. Photoshopissakin saisi löytyä vastaavan lainen piirtotyökalu. Ohjelma ei saa täysiä arvosanoja koska sen värien käsittely toimii vähän kehnosti ja kuvan koko pysyy vakiona. (Noin 2 euroa)(4,5 Tähteä)
 • iMovie: Tuttua Apple laatua eli, jos pidit iMoviesta Macilla pidät siitä luultavasti myös iPhonella. iMovie on siis käytännössä editointo ohjelma, jolla saa tehtyä esim. lomavideoista matkalla siistejä kokonaisuuksia. Ohjelmalta ei kannata odottaa ihan samoja toimintoja kuin työpöytä versiossa on, mutta tälläkin pääsee pitkälle (Noin 5 euroa)(4 Tähteä)
 • Remote: Tällä ohjelmalla saat helposti kauko-ohjattua iTunesia. Eli toisinsanoen iPhonesta tulee todella hieno kaukosäädin (5 Tähteä)

Muut

Ilmaiset

 • m48: Hieno funktiolaskin josta löytyy ominaisuus jos toinenkin. Ohjelma on tosiasiasiassa emulaattori, mutta siihen saa helposti tarvittavan romin kun ohjelma kysyy että haetaanko se. HP m48 käyttölogiikka eroaa melkoisesti perinteisistä laskimista eikä ohjelma siksi sovellu kaikkien käyttöön. (4 Tähteä)
 • Touch Mouse: Logitechin hieno hiiri sovellus, jolla iOS-laite muuttuu tietokoneen touchpadiksi ja näppäimistöksi, ohjelma on melko kätevä kotiteatterin käyttäjille. Ohjelma toimii Macissa ja Windowsissa. Ohjelma saa vähän risuja pienestä viiveestä hiiren liikutuksessa. (4 Tähteä)
 • Decibels: Tee iPhonesta desibeli mittari. Kyseinen ohjelma voi olla melkoinen turhake, mutta on se hienoa kun puhelimessa on desibeli mittari. Ohjelman huonoksi puoleksi mainittakoon vähän hidas mittaaminen. Ohjelmaan kaipaisi muutamia lisätoimintoja kuten nopeampaa reagointia ääniin. (4 Tähteä)
 • Dragon Dictation: Oletko kadehtinut kaveriasi, jolla on uusi iPhone 4GS ja siinä Siri? Nyt vastaavanlaisen puheentunnistuksen saa myös vanhempiin iPhoneihin. Tämä ohjelma ymmärtää myös suomea ja sitä voi käskeä kirjoittamaan maileja ja tekstiviestejä, mutta tämä ei kuitenkaan osaa hakea älykkäästi tietoa Sirin tapaan, mutta kyseessä on tästä huolimatta loisto ohjelma. (4,5 Tähteä)
 • Speedtest.net Mobile Speed Test: Testaa iPhonen tai kotiverkon nopeus tällä kätevällä ohjelmalla. (5 Tähteä)
 • USB Disk: Siirrä tiedostoja iPhonen ja tietokoneen välillä. Ohjelma vaatii iTunesin toimiakseen. (4,5 Tähteä)
 • iHandy Level free: Vesivaaka, jolla voi helposti katsoa onko taulu seinä suorassa. Ohjelmaa käyttäessä kannattaa huomoida että kaikki iPhonen suojakuoret eivät ole sileitä. (4,5 Tähteä)
 • InfinitLight: Luultavasti paras taskulamppu softa mitä iPhoneen löytyy. Ohjelman vahvuuksina ovat yksinkertaisuus, nopeus ja mainoksettomuus. Ohjelman käyttö on uskomattoman helppoa, avaa vain ohjelma ja taskulamppu syttyy, kun haluat sulkea sen paina vain valikko nappia ja valo sammuu. (5 Tähteä)
 • AppShopper: Tämä ohjelma kertoo kun ohjelmien hinnat muuttuvat tai niihin tulee päivityksiä. Tämä soveltuu ns. bargain huntingiin eli tarjousetn perässä juoksemiseen. Ohjelman wish listiin kannattaa lisätä ohjelmia joita haluaisi, koska niiden hinnat saattavat pudota tai ne voivat muuttua ilmaisiksi hetkellisesti. (4 Tähteä)
 • Seuranta: Tällä ohjelmalla voi seurata Postin paketeiden sijainteja seuranta koodeilla. Ohjelman nimi kuulostaa vähintään epäilyttävältä ja se tuo mieleen jonkun stalkkaus ohjelman vaikka se onkin viaton pakentin seuranta api. (4 Tähteä)
 • Instant Heart Rate – Free heart rate monitor for iPhone: Tämä ohjelma mittaa sykettä ja mikä erikoisinta ohjelma mittaa ihan oikeasti sykettä. Ohjelma toimii toistaiseksi vain iPhone 4:ssa, koska siinä on salamallinen kamera. Ohjelman ideana on laittaa sormi kameran linssin päälle ja iPhone mittaa siitä sykkeen. Sormen asettelu kameran päälle voi olla välillä vähän hankalaa ja ohjelma ei ala mittaamaan sykettä, kun sormea pitää painaa hennosti kameraa vasten niin se toimii. (5- Tähteä)
 • Etsi iPhone/ Find My iPhone: Tämä tekee sen minkä lupaa eli etsii iPhonen. Ohjelma vaatii toimiakseen Mobile Me palvelun, palvelusta löytyy nykyään ilmainen versio jolla voi vain paikallistaa iPhonea. Ohjelma on erityisen kätevä, jos puhelin varastetaan tai se katoaa, koska tällä ohjelmalla voit seurata missä puhelin vipeltää, lisäksi tällä voi lähettää puhelimeen viestejä, joiden ääntä ei saa kytkettyä pois. Jos puhelin ei tunnu löytyvän niin tällä voi myös tyhjentää puhelimen etänä, niin sen tiedot eivät päädy ulkopuolisille. (4 Tähteä)
 • WolframAlpha: Laskee näppärästi erilaisia laskuja ja tekee yksikkömuunnoksia. Esim eurot dollareiksi tai mailit kilometreiksi. Tätä ohjelmaa ei tarvitse asentaa se toimii selaimessa. (4,5 Tähteä)

Maksulliset

 • Instant Heart Rate – measure your heart rate with your iPhone: Tämä on loistava sykemittari ohjelma. Ohjelma toimii toistaiseksi vain iPhone 4:ssa, koska siinä on salamallinen kamera. Ohjelman ideana on laittaa sormi kameran linssin päälle ja iPhone mittaa siitä sykkeen. Ohjelma eroaa ilmais versiostaan, koska sillä voi seurata historia tietojaan sykkeestään. Ohjelmalla ei voi kuitenkaan mitata sykettä juoksussa tai ainakin se on todella vaikeaa. (noin 2 euroa)(5- Tähteä)(myös demo)

Maksulliset

 • Penki: Tämä ohjelma ei tee iPhonesta tuolia vaikka nimestä voisikin päätellä niin. Sen sijaan tällä ja järjestelmäkameralla saa otettua melko mielenkiintoisia kuvia, kun kameran valotuksen pituuden nostaa muutamaan sekuntiin ja pyyhkäisee puhelimen ilmaan niin ilmaan näyttäisi jäävän hologrammi kuva tai pikemminkin teksti. (noin 1 euro)(4,5 Tähteä)
 • Holographium: Tämä projisoi puhelimen näyttöä ja manuaali asetuksilla varustettua kameraa käyttäen ilmaan 3D-tekstejä. Kuulostaa ufolta ja se on sitä. Ohjelmalla saa käytännössä aikaan mielenkiintoisia kuvia. (noin 5 euroa)(3 Tähteä)
 • T-Pain: Oletko halunnut olla räppäri tai pikemminkin sanottuna AutoTunella leikkivä räppäri, nyt on aika astua julkisuuteen ja räpäyttää pikku räppi T-Painin tahtien mukaan. Lyhyesti sanottuna ohjelmalla saa muunnettua ääntään. (noin 2,5 euroa)(4 Tähteä)
 • Wind Tunnel: Tämä ohjelma muuntaa iPhonen tuulitunneliksi. Piirrä näytölle kohteita ja tarkkaile kuinka tuuli vaikuttaa niihin. (noin 2,5 euroa)(4 Tähteä)(myös demo)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*